Inspirerat av ett modernt arbetsliv samt natur och arkitektur

Idéen till Module uppkom från användarna och deras behov i arbetslivet. Typiska öppna kontorslandskap och stora, gemensamma utrymmen är för många en miljö som gör det svårt att jobba effektivt.

Möten, brådska och långa jobblistor splittrar det dagliga arbetet. Om arbetsmiljön dessutom har dålig akustik går det åt för mycket energi till att upprätthålla koncentrationen. Ständiga avbrott och brist på arbetsro leder till en känsla av otillräcklighet och sänker arbetseffektiviteten.

Våra Module-rum skapar lugna förutsättningar som främjar framgångsrikt arbete på arbetsplatsen. Utrymmen, där medarbetarna kan jobba och få saker gjorda, eller hålla möten och distansmöten i utan avbrott och utan störa sina kollegors arbetsro.

Module hämtar sin inspiration från den finländska naturen och arkitekturen. Precis som hus är våra rum uppbyggda av pelare och balkar. Naturen, speciellt skogen, syns och upplevs både inne i rummen och utanför – ekytorna och dess ådring skapar en naturnära känsla i arbetsmiljön.

Design och detaljer

TYDLIG, IGENKÄNNBAR IDENTITET OCH ELEGANTA DETALJER

Våra eleganta utformade Module-rum skapar stiliga förutsättningar för ostört arbete i olika miljöer.

Våra enskilda rum är designade för att matcha dagens arkitektur. Elementens anslutningar till andra element är stilrena, listfria och planerade in i minsta detalj. Alla detaljer från ventilation och belysning till täckpluggarnas formspråk är genomtänkta för att utrymmena ska sticka ut till sin fördel både vad gäller egenskaper och utseende.

Stora, enhetliga glasytor skapar en känsla av rymd och släpper in ljus. Väggar med ylletyg bidrar till en lugn atmosfär, de eleganta detaljerna är en fröjd för ögat. Dörrar med dolda gångjärn ger ett stilrent intryck även när dörren är stängd i Module-rummet.

Användarupplevelse

UTMÄRKT ANVÄNDARUPPLEVELSE SOM UTGÅNGSPUNKT FÖR DESIGNEN

Naturmaterial, god ljudisolering och akustik, tyst och effektiv ventilation samt behaglig indirekt belysning borgar för en enastående användarupplevelse i Module-rummen.

Modules tillverkare Muotolevy har över 30 års erfarenhet av att skapa arbetsmiljöer med flyttbara ljudisolerade systemväggar. Man kan uppleva Muotolevys expertis i Module-rummens ljudisolering och akustik.

En Module erbjuder lugn och ro för uppgifter som kräver koncentration. Ljud hörs inte ut från rummet, så arbetsljud stör inte arbetet utanför Module-rummet, inte heller störs koncentrationen inne i Module-rummet av ljud utanför.

Module-rummets väggar är sluttande, med vilket man påverkar ljudets reflektion och dämpning inne i utrymmet. Denna detalj skapar akustiskt behagliga förhållanden för arbetet och goda förutsättningar för diskussioner.

Modifiering

MODIFIERBAR KOLLEKTION FÖR OLIKA BEHOV

Det finns tre olika storlekar av enskilda rum i Module-kollektionen som kan utrustas för en mängd användningsändamål.

Module Solo lämpar sig bäst som telefonbås och för distansmöten. Module Duo möjliggör möten mellan två personer, distansmöten och effektivt arbete. Module Team lämpar sig förutom ovannämnda även för möten med flera deltagare och kan även möbleras till exempelvis ett vilorum.

Det finns tre olika modeller av av Duo och Team för olika typer av miljöer.

De olika modellerna för Duo och Team skiljer sig i fråga om placeringen av glas- och heltäckande väggar. Genom placeringen av glasväggarna kan man till exempel påverka hur hur ljuset kommer in i rummet och därmed ljusmiljön och känslan av rymlighet. Med två heltäckande väggar kan man göra ett utrymme mer privat och intimt.

Dessutom säkerställer färgalternativen svart, vitt och ek att utrymmet passar stiligt in som en del av arbetsmiljön.

JÄMFÖR MODELLER MED VÅRT KONFIGUERINGSVERKTYG

Be om offert för den Module du planerat

    Jag ger mitt samtycke till behandlingen av mina personuppgifter och att de uppgifter jag angett i formuläret överlämnas till Module-återförsäljaren för att göra ett anbud. Du kan läsa vår dataskyddsbeskrivning här..
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Material

EKOLOGISKA OCH ANSVARSFULLA MATERIALVAL

Vi använder FSC-certifierade trämaterial och alla materials och komponenters ursprung går att spåra. Tillverkningsmaterialen är brandtestade och brandklassade enligt standarder. Merparten av materialen är framställda av återvunnet råmaterial och går att återvinna.

Akustikpanelerna är till 50 % framställda av återvunnet PET-material, som är godkänt enligt OEKO-TEX standard 100. Akustikpanelernas yta består till 100 % av ull.

Limningarna görs med M1-klassificerade vattenbaserade limämnen och utrymmena är kemikaliefria och säkra för sina användare. Mattorna i polyamid är dammfria, elektriskt avledande och allergivänliga.

Miljövänlighet framhävs förutom i tillverkningen även i våra andra processer. Vi använder en klimatsmart transportprocess med målet att minimera koldioxidavtrycket. Onödiga transporter undviks med hjälp av avancerad lagerstyrning.

Finländsk design

FINLÄNDSK DESIGN MED DECENNIERS ERFARENHET AV ATT SKAPA ARBETSMILJÖER

Det är den prisbelönte inredningsarkitekten Esa Vesmanen som har designat Module-kollektionen, hans arbete har figurerat på utställningar i Europa, Japan och USA.

Vesmanen som har studerat på Aalto-universitet och akademin ENSCI Les Ateliers i Paris har vunnit bland annat det prestigefyllda internationella priset Red Dot Design för sin design av Finom-lampan samt tilldelats pris av Chicago Ateneum för sin ljudstol Balance. Han utsågs till årets inredningsarkitekt år 2008 i Finland.

Vesmanen och Muotolevy förenar sina specialkompetenser i modulerna: finländsk design och decenniers erfarenhet av att skapa arbetsmiljöer.

Module har beviljats Design From Finland-märket. Rummen tillverkas på Muotolevys fabrik i Nummela i södra Finland.

Kollektion

KOLLEKTION

SOLO

Avskildhet och arbetsro för telefonsamtal.

LÄS MER

DUO

Arbetsro för uppgifter som kräver koncentration, för arbete ir par eller videomöten.

LÄS MER

TEAM

En tyst och ostörd plats för möten med 2-4 deltagare.

LÄS MER

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.