MODULE LANSERAR ENSKILDA RUM SOM TAR DÖD PÅ CORONAVIRUSET

Module Hygien är en kollektion av enskilda rum med ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem som på fem minuter dödar 99,9 procent av eventuella coronaviruspartiklar samt övriga virus och bakterier i rummet. Module Hygien säljs sedan 1.1.2021 i Finland, Tyskland, Sverige och Norge.

Module Hygien har ett desinfektionssystem som bygger på UV-C-ljus och som på fem minuter dödar 99,9 procent av virus och bakterier som eventuellt finns i rummet. De ljudisolerade rummen med automatisk desinfektion erbjuder säkra förhållanden för effektivt arbete och koncentration till exempel på kontoret och i offentliga lokaler. 

– Vår Hygienkollektion inkluderar två enskilda rum: hDuo lämpar sig till exempel som ett ljudisolerat lugnt arbetsrum och för distansmöten och hTeam dessutom som mötesrum. Rummen är designade för att stödja effektivt arbete. Förutom en bra ljudisolering har rummen en behaglig akustik, effektiv ventilation och LED-belysning som inte bländar eller orsakar reflektioner på datorskärmen, berättar Harri Välimaa, verkställande direktör för Muotolevy Tilaratkaisut Oy. Module utgör en del av Muotolevy och rummen tillverkas på Muotolevys fabrik i Nummela i södra Finland. 

Det laminära luftflödet i Module-rummen gör att aerosoler som eventuellt innehåller virus och som uppkommer till exempel när någon nyser eller andas ut snabbt trycks ner mot golvet.  Rummet är säkrare än en normal öppen kontorsmiljö också för möten eller pararbete eftersom aerosolerna inte svävar runt inuti rummet.

– Det automatiska UV-C-desinfektionssystemet och det laminära luftflödet i våra rum bidrar till att förebygga spridningen av sjukdomar i arbetsmiljön och därmed till minskad sjukfrånvaro. Dörrhandtagen till rummen har dessutom en antibakteriell ytbehandling som dödar upp till 99,99 procent av skadliga mikrober, säger Välimaa.

LÅNG ERFARENHET AV UV-C-LJUS SOM DESINFEKTIONSMETOD

Desinfektionsmetoden som bygger på UV-C-ljus har i flera årtionden använts för att döda virus och bakterier i luften, på ytor, föremål och i vatten. Studier har visat att UV-C-ljuset effektivt dödar virus, även coronavirusets (SARS CoV-2) RNA, vilket förhindrar att de sprids och ökar. Resistens mot UV-C-ljus hos virus eller bakterier har inte konstaterats i undersökningar. UV-C-ljuset som används i Module Hygienkollektionens rum är inte ozonerande.

Det automatiska desinfektionssystemet i Module Hygienkollektionens enskilda rum startar när rummet är tomt och dörren stängd. Rummen har en signallampa som visar om desinfektionen är klar, håller på att starta eller pågår. Efter den snabba och effektiva desinfektionen är rummet fritt från virus och klart att erbjuda en säker arbetsmiljö för de följande användarna.

LÄS MER OM MODULE HYGIENKOLLEKTIONEN

Rummen med automatisk desinfektion erbjuder säkra förhållanden för effektivt arbete och koncentration för varje användare, gång efter gång.

MER INFORMATION

Harri Välimaa 
Verkställande direktör
Muotolevy Tilaratkaisut Oy 
Tfn +358 (0)40 585 8833 
harri.valimaa@muotolevy.fi 

Module möjliggör framgångsrikt arbete i en modern arbetsmiljö. Genom att kombinera finsk design och flera decenniers erfarenhet av att genomföra fungerande arbetsmiljöer skapar Module lokaler för effektivt arbete, samarbete och koncentration.

Module är en del av Muotolevy. Muotolevy har mer än 30 års erfarenhet av utformning och uppbyggnad av arbetsmiljöer.

SENASTE NYTT

Modules till det ståtliga Aurum
Barndiabetesmottagningen på Jorvs sjukhus
A-Lehdet moderniserade arbetsmiljön med Module-rum
Module lanserar enskilda rum som tar död på coronaviruset

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.