Module Hygienkollektion

Module Hygienkollektionens rum har ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem som dödar 99,9 procent av virus och bakterier på fem minuter – inklusive coronaviruset SARS CoV-2.

Rummen med automatisk desinfektion erbjuder säkra förhållanden för effektivt arbete och koncentration varje gång de används och för varje användare.

Det laminära luftflödet gör att aerosoler som innehåller virus och som uppkommer till exempel när någon nyser eller andas ut snabbt trycks ner mot golvet och inte blir kvar i rummet. Därför är risken för virus- eller bakteriesmitta betydligt lägre med Module Hygien också när flera personer befinner sig i samma rum.

Kollektionens två rum hDuo- och hTeam har utmärkt ljudisolering och akustik, effektiv ventilation och indirekt reflektionsfri belysning. Rummen skapar förhållanden för framgångsrikt och effektivt arbete genom att erbjuda avskildhet och arbetsro. Det laminära luftflödet och automatiska UV-C-desinfektionssystemet gör rummet till en virus- och bakteriefri bubbla som ökar säkerheten i arbetsmiljön genom att förhindra spridningen av sjukdomar och bidrar till minskad sjukfrånvaro.

PRODUKTER

hDuo

Ett ljudisolerat arbetsrum med automatisk desinfektion för uppgifter som kräver koncentration, pararbete samt videomöten.

LÄS MER

hTeam

Ett effektivt ljudisolerat rum med automatisk desinfektion för effektivt arbete, distansmöten eller möten för 2–4 personer.

LÄS MER

ETT SÄKERT DESINFICERAT ARBETSRUM FÖR VARJE ANVÄNDARE

Module Hygienkollektionens enskilda rum har ett automatiskt desinfektionssystem som baserar sig på UV-C-ljus och som rengör rummet varje gång det använts i minst sex minuter.

Studier har visat att UV-C-ljuset dödar virusets RNA effektivt och förhindrar därmed en ökning eller spridning av virus. Metoden har använts för att döda virus och bakterier i luften, på ytor, föremål och i vatten redan i 40 år.

UV-C-desinfektionen tar bara fem minuter och dödar virus och bakterier med 99,9 procents säkerhet – även SARS CoV-2-coronaviruset.

DET AUTOMATISKA UV-C-DESINFEKTIONSSYSTEMETS FUNKTION OCH ANVÄNDARSÄKERHET

Module Hygienkollektionens rum har en ljuspanel som anger status på desinfektionen:

  • Grönt ljus: Rummet är desinfekterat och färdigt att användas
  • Gult ljus: Desinfektionen håller på att starta
  • Rött ljus: Desinfektion pågår, vänta tills ljuset blir grönt

Rummet har sensorer som mäter användningstiden. Desinfektionsbehovet uppfylls om rummet använts oavbrutet i minst sex minuter.

Den automatiska UV-C-desinfektionen startar fem minuter efter att användarna lämnat rummet. Desinfektionssystemet startar inte om någon är i rummet.

Rörelsesensorerna i rummet iakttar hela tiden om rummet är i användning eller inte. När rummet stått tomt med stängd dörr i fem minuter startar desinfektionen. Desinfektionen pågår i fem minuter, varefter rummet är klart för följande användare.

Den effektiva UV-C-desinfektionen dödar på fem minuter 99,9 procent av virus och bakterier som eventuellt finns i rummet. UV-C-ljuset som används för desinfektionen (våglängd 254 nm) är inte ozonerande.

UV-C-ljuset tränger inte ut genom Module-rummens konstruktioner eller material utan har en verkan endast inuti det enskilda rummet.

  • Rummen är tillverkade av material som förhindrar att UV-C-ljuset tränger igenom
  • Glasväggarna består av laminerat glas som UV-C-ljuset inte tränger igenom
  • Dörren och karmen är dubbelspontade
  • Desinfektionssystemet startar inte när rummet används
  • Om dörren till rummet öppnas mitt under desinfektionen avbryts desinfektionscykeln automatiskt.
MER INFORMATION

Heilingloh et al.: Susceptibility of SARS-CoV-2 to UV irradiation (PDF)

U.S. FDA UV Lights and Lamps: Ultraviolet-C Radiation, Disinfection and Coronavirus

PRODUKTER

hDuo

Ett ljudisolerat arbetsrum med automatisk desinfektion för uppgifter som kräver koncentration, pararbete samt videomöten.

LÄS MER

hTeam

Ett effektivt ljudisolerat rum med automatisk desinfektion för effektivt arbete, distansmöten eller möten för 2–4 personer.

LÄS MER

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.