Module hDuo

Module hDUO – arbetsrum med automatisk desinfektion för uppgifter som kräver koncentration

Module hDuo är ett lugnt och ljudisolerat arbetsrum med behaglig akustik och belysning, effektiv ventilation samt ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem.

Det effektiva UV-C-ljuset dödar på fem minuter 99,9 procent av virus och bakterier både i luften och på ytorna. Ett enskilt rum som desinfekteras automatiskt erbjuder en säker arbetsmiljö som är fri från smittämnen för varje användare, gång efter gång.

Rummet har ett laminärt luftflöde som gör att aerosoler som eventuellt innehåller virus och som uppkommer till exempel via en nysning eller andningen snabbt trycks mot golvet så att de inte blir kvar i rummet. Detta minskar väsentligt risken för virus- och bakteriesmitta, varför hDuo är en säkrare miljö än en typisk öppen kontorsmiljö även för möten.


Den automatiska UV-C-desinfektionen och det laminära luftflödet gör Module hDuo till en coronafri bubbla – en säker miljö för effektivt arbete. Rummen har även ABLOY ACTIVE-handtag vars antimikrobiella ytbehandling dödar hela 99,99 procent av skadliga mikrober och är 100 procent hudvänlig.

Module hDuo är ett enskilt rum med effektiv ljudisolering som stoppar bakgrundsljuden på kontoret. De sneda väggarna i rummet skapar en miljö med behaglig akustik och den effektiva ventilationen garanterar att både luften och tankarna är klara. Den indirekta LED-belysningen bländar inte och orsakar inga störande reflektioner på datorskärmen.

Module hDuo har utmärkta egenskaper för effektivt arbete, korta möten och distansmöten. Det automatiska UV-C-desinfektionssystemet i rummet ökar arbetsmiljöns säkerhet genom att förebygga spridningen av sjukdomar på arbetsplatsen och bidrar därmed till minskad sjukfrånvaro.

MODULE hDUO

Produktinformation
Produktinformation

EGENSKAPER

Ventilation
Reglerbar, max. 40 l/s

Belysning
Reglerbar LED-belysning 300 lx, färgtemperatur 4200 K

Utrustning
Automatiskt UV-C-desinfektionssystem som dödar 99,9 procent av virus och bakterier.

ABLOY ACTIVE-dörrhantag med en antimikrobiell ytbehandling som dödar hela 99,99 procent av skadliga mikrober.

2x Eluttag
2x USB-A-portar

El
Eluttag 230 v 50 Hz 10A (standard nätspänning)

Anslutningskabel med stickkontakt, kabelns längd 5 m (CEE7/7 GST18)

Flyttbarhet
Kan flyttas som monterad.
Kan plockas isär och monteras upp igen.


TILLÄGGSUTRUSTNING

Extra belysning
Reglerbar LED-spotlight 12v/25W 500 lx, färgtemperatur 4200 K

LAN-uttag
RJ45 (ersätter USB-A-portarna)


DIMENSIONER

Yttre dimensioner
Bredd
2410 mm

Höjd
2160 mm (2230 mm med högt golv)
Obs! Installationshöjd min. 2280 mm (2350 mm)

Djup
1300 mm

Inre dimensioner
Bredd
hDuo #1 2150 mm
hDuo #2 och #3 2250 mm

Höjd
1995 mm

Djup
1236 mm

Dörr
9x21M, höger eller vänsterhängd

Vikt
630 kg

MATERIAL

Pelare och balkar
Vit och svart
– MDF
– Yta: Högtryckslaminat

Ekpanel:
– Europeisk ek
– Yta: Vattenburen matt lackering

Väggskivor, utsida
Vit och svart
– MDF
– Yta: Lackad

Glas
6+6 mm Sound Control, PVB-laminerat skyddsglas

Dörr
Trädörr

Innerväggar och tak
Akustikskiva
– Blazer LTH40 (mörkgrå)
– Blazer LTH61 (ljusgrå)

Absorptionsklass A
Skiva 100 % PET (50 % återvunnen PET)
OEKOTEX Standard 100
Tyg 100 % ull

Matta
Balance 99
– Svart
– 100 % polyamid
– Elektriskt avledande, dammfri och allergivänlig


LEVERANS
Levereras i element. Går att beställa installerad.


GARANTI
2 år
CE-märkt

Designverktyg

DESIGNVERKTYG

Be om offert

Be om offert

  Jag ger mitt samtycke till behandlingen av mina personuppgifter och att de uppgifter jag angett i formuläret överlämnas till Module-återförsäljaren för att göra ett anbud. Du kan läsa vår dataskyddsbeskrivning här..
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

MODULE HYGIENKOLLEKTION

hDuo

Ett ljudisolerat arbetsrum med automatisk desinfektion för uppgifter som kräver koncentration, pararbete samt videomöten.

LÄS MER

hTeam

Ett effektivt ljudisolerat rum med automatisk desinfektion för effektivt arbete, distansmöten eller möten för 2–4 personer.

LÄS MER

ETT SÄKERT OCH LJUDISOLERAT ARBETSRUM SOM DESINFICERAS AUTOMATISKT

Module hDuo-rummet har ett automatiskt desinfektionssystem som baserar sig på UV-C-ljus och som rengör rummet alltid när det använts i mer än sex minuter. 

Studier har visat att UV-C-ljuset dödar virusets RNA effektivt och förhindrar därmed en ökning eller spridning av virus. Metoden har använts för att döda virus och bakterier i luften, på ytor, föremål och i vatten redan i 40 år. 

UV-C-desinfektionen av Module hDuo-rummet tar bara fem minuter och dödar virus och bakterier med 99,9 procents säkerhet – även coronaviruset (SARS CoV-2).

AUTOMATISKA UV-C-DESINFEKTIONSSYSTEMETS FUNKTION OCH ANVÄNDARSÄKERHET

Ovanför dörren till Module hDuo finns en ljuspanel som anger status på desinfektionen:

 • Grönt ljus: Rummet är desinfekterat och färdigt att användas 
 • Gult: Desinfektionen håller på att starta 
 • Rött: Desinfektion pågår 

Sensorerna i Module hDuo-rummet mäter användningstiden. Desinfektionscykeln startar när rummet står tomt efter en oavbruten användning på minst sex minuter.  

Rummet har rörelsesensorer som hela tiden iakttar om rummet är i användning eller inte. Desinfektionen startar när rummet efter användning stått tomt i fem minuter med stängd dörr. Desinfektionssystemet startar inte om det finns människor i rummet.

Den effektiva UV-C-desinfektionen tar bara fem minuter och dödar 99,9 procent av eventuella virus och bakterier i rummet, varefter rummet är klart att användas på nytt. UV-C-ljuset som används för desinfektionen (våglängd 254 nm) är inte ozonerande.

UV-C-ljuset tränger inte ut genom Module hDuo-rummets konstruktioner eller material utan verkar endast inuti det enskilda rummet. 

 • Rummet har tillverkats av material som förhindrar att UV-C-ljuset tränger igenom 
 • Glasväggarna består av laminerat glas som UV-C-ljuset inte tränger igenom
 • Dörren och karmen är dubbelspontade
 • Desinfektionssystemet startar inte när rummet används
 • Om dörren till rummet öppnas mitt under desinfektionen avbryts desinfektionscykeln automatiskt.
MER INFORMATION

Heilingloh et al.: Susceptibility of SARS-CoV-2 to UV irradiation (PDF)

U.S. FDA UV Lights and Lamps: Ultraviolet-C Radiation, Disinfection and Coronavirus

Be om offert

  Jag ger mitt samtycke till behandlingen av mina personuppgifter och att de uppgifter jag angett i formuläret överlämnas till Module-återförsäljaren för att göra ett anbud. Du kan läsa vår dataskyddsbeskrivning här..
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.