JORVS SJUKHUS VALDE hDUO, ETT ENSKILT RUM UR MODULE HYGIENKOLLEKTION

Jorvs sjukhus är ett universitetssjukhus i Esbo, Finland. När man behövde fler utrymmen till diabetesmottagningen för barn svarade vi på behovet med en rum-i-rummet-lösning. I en bred korridor installerades en ljudisolerad Module hDuo som vårdpersonalen kan använda för till exempel patientintervjuer, registrering av data samt möten och utbildningar på distans.

– I rummet skriver vi upp saker, det vill säga sitter ensamma med datorn eller tillsammans med en patient medan vi antecknar patientuppgifter, säger Johanna Räsänen, avdelningssköterska på Jorv sjukhus. Efter en preliminär kartläggning i det enskilda rummet sker själva undersökningarna i mottagningsrummen.

Det enskilda rummet erbjöd ett snabbt sätt att svara på utrymmesbristen utan någon krävande renovering. För övrigt skulle en uppdelning av utrymmet genom en omfattande renovering inte varit någon optimal lösning. Att dela upp mottagningsrummen i mindre rum skulle ha gjort dem för små för sitt syfte.

MER ARBETSUTRYMME OCH FLEXIBILITET

Det enskilda rummet uppfyller de uppställda målen och har underlättat problemet med utrymmesbristen.

– Arbetet har blivit flexiblare, gjort det lättare att välja arbetsrum och underlättat vår vardag. Problemet var att det inte fanns tillräckligt med arbetsutrymme för vårdpersonalens behov, vilket vi plötsligt har nu, berättar Johanna Räsänen.

Jorvs sjukhuspersonal upplever att Module hDuo är ett trevligt rum att jobba i och ger en lugn miljö att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter. Användarna har varit särskilt nöjda med ljudisoleringen och den justerbara belysningen.

AUTOMATISKT UV-C-DESINFEKTIONSSYSTEM EN PRAKTISK EGENSKAP I SJUKHUSMILJÖ

Module hDuo är perfekt för sjukhusmiljöer. Rummet har ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem som tar kål på eventuella virus och bakterier, både luftburna och på ytorna med 99,9 % säkerhet.

– Särskilt under dessa coronatider underlättar kännedomen om att rummet är desinfekterat och tryggt, berättar byggnadsinspektör Jari Lahtinen på HUS Fastigheter Ab.

Desinfektionen startar automatiskt efter att rummet har stått tomt i fem minuter med dörren stängd. Desinfektionen tar ytterligare fem minuter, så desinfektionscykeln är klar på sammanlagt tio minuter.

Ovanför dörren till Module hDuo finns en signallampa som anger desinfektionens status. Rummet är desinfekterat och klart att användas när lampan lyser grönt. Ett gult signalljus indikerar att desinfektionen strax ska starta medan rött visar att den pågår. Om man öppnar dörren medan desinfektionen pågår, stängs systemet automatiskt av.

Module Hygienkollektion – ett desinfekterat arbetsrum för varje användare, varje gång

Module Hygien är en kollektion av enskilda rum med ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem som på fem minuter utrotar 99,9 procent av eventuella virus och bakterier i rummet. Rummen med automatisk desinfektion erbjuder säkra förhållanden för effektivt arbete och koncentration för varje användare, varje gång.

SENASTE NYTT

Modules till det ståtliga Aurum
Barndiabetesmottagningen på Jorvs sjukhus
A-Lehdet moderniserade arbetsmiljön med Module-rum
Module lanserar enskilda rum som tar död på coronaviruset

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.