Från kontorslandskap till aktivitetsbaserat kontor – kom igång enkelt med skräddarsydda mobila rum

Ett kontorslandskap är en utmanande omgivning att arbeta i.

Bakgrundssorlet – oavsett om diskussionerna handlar om jobbet eller om något annat – försämrar koncentrationen. Även klapprande skor, ringsignaler och andra ljud och rörelser fångar uppmärksamheten lätt. Förkylningar och andra smittor sprider sig utan hinder i öppna lokaler, vilket ökar antalet sjukfrånvarodagar.

Öppna kontor har också fördelar, framförallt när det gäller grupparbete. I ett kontorslandskap är det lätt att utbyta tankar, och hjälpen är alltid nära om problem uppstår. Det är också enkelt att hålla spontana möten.

En bra lokal möjliggör såväl grupparbete som koncentration i lugn och ro. Ett aktivitetsbaserat kontor har allt detta – det finns olika zoner för olika arbetsbehov.

Allt fler företag har insett fördelarna med aktivitetsbaserade kontor. Ett aktivitetsbaserat kontor behöver ändå inte vara ett stort projekt. Skräddarsydda telefonhytter och ljudisolerade mobila rum är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att komma igång med att förbättra arbetsförhållandena i ett kontorslandskap.

Det första steget för att skräddarsy en lokal är naturligtvis att identifiera vilka användningssyften och behov som finns. Alla Module Solutions rum och bås kan skräddarsys enligt företagets önskemål.

Behovet kan till exempel vara att erbjuda ett ljudisolerat rum för användare som behöver få koncentrera sig på sina arbetsuppgifter.

På en annan arbetsplats kanske det finns behov av ett rum där en anställd kan ringa telefonsamtal utan att störa dem som arbetar i kontorslandskapet.

Det är också möjligt att bygga ljudisolerade grupparbetsrum och videomötesrum. Module har också använts för fikarum, pausrum och till och med sångrum! Fantasin sätter gränserna – det går att skräddarsy en lösning för alla behov och kontor.

En av våra kunder behövde fler mötesrum, och valet föll på ett minimötesrum från Module. Utmaningen var att det nya rummet behövde placeras framför ett stort fönster, och då skulle ett rum med slutna väggar ha hindrat ljuset från att flöda in på kontoret. Rummet försågs med en skjutdörr och den bakre väggen byggdes i glas för att maximera ljusinsläppet. För att öka rummets avskildhet dekorerades glasytorna enligt företagets visuella identitet. Tejpade glasväggar är ett bra sätt att förbättra avskildheten i rum med glasväggar, utan att kompromissa på det naturliga ljusflödet.

Utöver väggarna är valet av kulörer och material ett enkelt sätt att skräddarsy rummets utseende. Ett ljudisolerat minirum som matchar företagets visuella identitet eller kontorsinredningen smälter in perfekt på kontoret. Utsidan kan målas i alla färger som finns i NCS- och RAL-färgkartorna. Insidan består av akustikplattor, och där finns det 15 olika kulörer att välja mellan. Ett populärt alternativ är att välja en starkare färg på en av innerväggarna och en harmonisk och lugn nyans på de övriga väggarna.

I de lite större rummen, till exempel mötesrum i storleken 1800 × 2200, kan placeringen av dörren väljas fritt. Vanligen placeras ingången på den smalare sidan, men vid behov kan den även placeras på den bredare sidan. Det är praktiskt om exempelvis två stora rum behöver placeras bredvid varandra. Då kan ingångarna placeras på motsatta sidor av mötesrumshelheten. För att maximera ljusinsläppet används med fördel tejpade glasväggar mellan rummen.

Rummens ventilation kan också anpassas. Ventilationssystemen för standardlösningarna är planerade för 1–2 timmars användning. För att öka ventilationen ytterligare kan rummen kopplas till fastighetens ventilation. Då kan rummet användas som ett vanligt arbetsrum.

Det här var bara några exempel på hur Module kan skräddarsys. Genom att kombinera olika element går det att skapa en bra lösning oavsett behov och enkelt komma igång med att omvandla kontorslandskapet till ett aktivitetsbaserat kontor.

Skräddärsy din egen Module

Välj den Module som svarar på ditt lokalbehov och skräddarsy den efter eget tycke med hjälp av vårt planeringsverktyg!

NYHETER

Modules till det ståtliga Aurum
Barndiabetesmottagningen på Jorvs sjukhus
A-Lehdet moderniserade arbetsmiljön med Module-rum
Module lanserar enskilda rum som tar död på coronaviruset

Inställningar för kakor

Nödvändiga kakor

De här kakorna är nödvändiga för att tekniken på webbplatsen ska fungera, och det går inte att koppla bort dem. De funktionella kakorna är relevanta för att du till exempel ska kunna surfa på vår webbplats och för att egenskaperna på webbplatsen ska kunna användas.

Analyskakor

De här kakorna samlar endast in anonym information om hur webbplatsen används. Med hjälp av analyskakorna kan vi mäta och analysera hur vår webbplats fungerar. Vi använder de här kakorna till exempel för att veta vilket innehåll på vår webbplats som är populärt och för att försäkra oss om att besökarna hittar innehåll som är relevant för dem. All insamlad information är statistiskt material, och det går inte att identifiera personer utifrån informationen. Du kan ändå koppla bort användningen av de här kakorna när som helst.

Riktade kakor och reklamkakor

Vi kan använda de här kakorna till exempel för att göra den reklam som riktas till dig exaktare och intressantare. Kakorna kan också användas för att anpassa innehållet på vår webbplats så att det är mer intressant för dig. Insamlingen av information grundar sig på identifieringen av din webbläsare eller enhet. Om du vill kan du när som helst stänga av användningen av de här kakorna.